• Γιατί πρέπει να πληρώσω σε εσάς 25 ευρώ για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου μου αφού μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά μου στα ΚΕΠ ;

  Πρώτον το θέμα χρόνου. Θα χρειαστείτε ένα μήνα ή και περισσότερο από την κατάθεση των δικαιολογητικών σας στο ΚΕΠ για να παραλάβετε έτοιμη την μεταβίβαση σας. Το κυριότερο όμως είναι το επόμενο σημείο που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Το ΚΕΠ όταν καταθέσετε τα δικαιολογητικά σας θα σας δώσει ένα αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης σας που ΔΕΝ είναι μεταβίβαση. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με αυτό το χαρτί ούτε μπορεί να ασφαλίσει το αυτοκίνητο.

  Αυτό αναφέρεται ρητά στο ΦΕΚ 2254 /19-8-2014 (παράρτημα 28256,28257) που καθορίζει τις διοικητικές διαδικασίες που διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ : Η διαδικασία της μεταβίβασης ολοκληρώνεται, μόνο εφόσον ελεγχθούν τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας και εκδοθεί από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη ή του νέου κατόχου και όχι με την κατάθεση της αίτησης στο ΚΕΠ.

  Δηλαδή όταν καταθέσετε τα δικαιολογητικά σας στο ΚΕΠ, αυτό θα τα στείλει στην Υπηρεσία Μεταφορών προς έλεγχο. Αν τα δικαιολογητικά είναι εντάξει και δεν υπάρχει καμία έλλειψη η Υπηρεσία Μεταφορών θα εκδώσει νέα άδεια κυκλοφορίας την οποία θα αποστείλει πίσω στα ΚΕΠ για να την παραλάβετε εσείς. Αν υπάρχουν ελλείψεις θα γνωστοποιηθούν στο ΚΕΠ το οποίο θα σας ειδοποιήσει να προσκομίσετε τα σωστά, θα τα αποστείλει πάλι στην Υπηρεσία Μεταφορών κ.ο.κ

  Εμείς θα παραλάβουμε τα δικαιολογητικά από την πόρτα σας. Θα τα ελέγξουμε και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τυχόν ελλείψεις. Θα τα καταθέσουμε στην Υπηρεσία Μεταφορών και θα σας φέρουμε την νέα άδεια στην πόρτα σας το συντομότερο δυνατό.Έτσι δεν έχετε το ρίσκο να παραδώσετε το αυτοκίνητο σας στο αγοραστή ΧΩΡΙΣ να είναι μεταβιβασμένο σε αυτόν με ότι αυτό συνεπάγεται. Μόνο τότε θα πληρωθούμε την αμοιβή μας.

  Εσείς θα κρίνετε αν αξίζει το κόπο να πληρώσετε τα 25 ευρώ.

 • Σε πόσο χρόνο θα παραλάβω έτοιμη την εργασία που σας ανέθεσα;

  Από την μεριά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να σας παραδώσουμε έτοιμη την εργασία που μας αναθέσατε στο συντομότερο χρονικό διάστημα που συνήθως είναι μία με δύο ημέρες . Παρόλα αυτά όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χρόνος διεκπεραίωσης ποικίλει ανάλογα με το φόρτο εργασίας της υπηρεσίας στην οποία πρέπει να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά σας.

 • Θέλω να πληρώσω όταν παραλάβω την εργασία που σας ανέθεσα ολοκληρωμένη στα χέρια μου για να είμαι σίγουρος, μπορώ;

  Φυσικά!! Θα πληρώσετε μόνο και όταν παραλάβετε την εργασία στα χέρια σας ολοκληρωμένη.

  Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ χρήματα προκαταβολικά. Σας δίνουμε επιλογές πολλών τρόπων πληρωμής πάντα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 • Με ποιους τρόπους μπορώ να σας πληρώσω;

  Με πολλούς τρόπους !!

  Με αντικαταβολή κατά την παράδοση της ολοκληρωμένης εργασίας σας από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier.

  Με πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες μέσω του ασφαλούς συστήματος Viva Payments. (Δεν γνωστοποιούνται σε εμάς τα στοιχεία της κάρτας σας)

  Από το τηλέφωνο πληκτρολογώντας οι ίδιοι τα στοιχεία της κάρτας σας και τον μοναδικό κωδικό πληρωμής που θα σας προμηθεύσουμε, στο πιστοποιημένο και απόλυτα ασφαλές αυτοματοποιημένο σύστημα τηλεφωνικών χρεώσεων της Viva Payments.

  Χρησιμοποιώντας μόνο τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής μπορείτε να πληρώσετε μέσω των υπηρεσιών phone banking και e-banking των συνεργαζόμενων Τραπεζών.

  Μέσω PayPal. (Δεν γνωστοποιούνται σε εμάς τα στοιχεία της κάρτας σας)

 • Γιατί πρέπει να πληρώσω εγώ τα τέλη μεταβίβασης του αυτοκίνητου μου ή το Ηλεκτρονικό Παράβολο για την άδεια οδήγησης μου;
  Δεν μπορείτε να με χρεώσετε και να το κάνετε εσείς για λογαριασμό μου;

  Προτρέπουμε τους πελάτες μας να πληρώσουν μόνοι τους τα απαραίτητα τέλη μεταβίβασης κατευθείαν στον λογαριασμό της Περιφέρειας μέσω e-banking ή με κατάθεση μετρητών σε ταμείο συνεργαζόμενων τραπεζών για πολλούς λόγους.

  Ο κυριότερος είναι για να αισθάνεστε ασφαλής αφού η πληρωμή γίνεται κατευθείαν από εσάς.

  Επίσης σε περίπτωση ακύρωσης για οποιοδήποτε λόγο της μεταβίβασης μπορείτε με μια απλή αίτηση σας στην Περιφέρεια να πάρετε τα χρήματα σας πίσω.

  Πληρώνοντας μόνοι σας το μόνο που έχετε πλέον να κάνετε είναι να πληρώσετε την αμοιβή μας μόνο και όταν η εργασία που μας έχετε αναθέσει σας παραδοθεί ολοκληρωμένη.

  Τα ίδια ισχύουν και για την πληρωμή του Ηλεκτρονικού Παράβολου στην ειδική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

  Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια κατά την πληρωμή τους θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε, απλά επικοινωνήστε μαζί μας !!

  Αν παρόλα αυτά επιθυμείτε να κάνουμε εμείς την πληρωμή για λογαριασμό σας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 • Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τα δικαιολογητικά που μου ζητάτε στην περιγραφή της υπόθεσης που με ενδιαφέρει !!

  Επικοινωνήστε μαζί μας !! Θα είναι μεγάλη μας χαρά να ακούσουμε τις απορίες σας και να σας εξηγήσουμε με κάθε λεπτομέρεια ότι θέλετε να μάθετε !!

 • Κάνω κατάθεση στον λογαριασμό της Περιφέρειας για τα τέλη μεταβίβασης του αυτοκινήτου μου, τι αιτιολογία πρέπει να βάλω;

  Αν κάνετε κατάθεση στον λογαριασμό της Περιφέρειας μέσω e-banking ή με κατάθεση μετρητών σε ταμείο συνεργαζόμενων τραπεζών πρέπει να βάλετε ως αιτιολογία μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος σας.

 • Αναλαμβάνετε την οριστική διαγραφή (απόσυρση) του επιβατικού αυτοκίνητου μου;

  Όχι. Η οριστική διαγραφή (απόσυρση) του επιβατικού αυτοκίνητου σας πρέπει να γίνει στα Επίσημα Κέντρα Απόσυρσης Οχημάτων που θα βρείτε εδώ : http://www.edoe.gr/CarCollectorCenters.aspx

 • Είμαι κάτοικος Αθηνών (ή Θεσσαλονίκης) και ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο (diesel). Τι πρέπει να προσέξω ;

  Σύμφωνα με το νόμο 4030 /2011 και το άρθρο 50 μπορούν να ταξινομούνται αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιτρέπεται παράλληλα και η μετακίνηση αυτών των αυτοκινήτων στις δύο πόλεις. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να διαθέτει κινητήρα προδιαγραφών ρύπων Euro 5, 6.

  Για τα παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα (π.χ. Euro 4 ) απαγορεύεται η κυκλοφορία εντός των περιοχών Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που περικλείονται περιμετρικά από τα διοικητικά όρια των παρακάτω Δήμων ή Κοινοτήτων:
  α) Ν. Αττικής : Ελευσίνας, Μαγούλας, Φυλής, Μενιδίου (Αχαρνές), Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης,Κρυονερίου, Άγιου Στεφάνου, Άνοιξης, Σταμάτας, Μπάλας (Ροδόπολης), Διονύσου, Πικερμίου, Σπάτων, Κορωπίου, Βάρης και Βάρκιζας.
  β) Ν. Θεσσαλονίκης: Ν. Ιωνίας (Διαβατών), Καλοχωρίου, Ευκαρπίας, Ασβεστοχωρίου και Πανοράματος

  Έτσι λοιπόν όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει μεταχειρισμένο diesel αυτοκίνητο και είναι κάτοικος Αθηνών ή Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προσέξει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει να πληροί τις προδιαγραφές Euro 5 και πάνω.

 • Που θα βρω τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσω για την υπόθεση μου;

  Σε κάθε ενότητα όπου περιγράφουμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται θα βρείτε συνδέσμους με τα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν.

  Κατεβάστε τα στον υπολογιστή σας, τυπώστε τα,συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θεωρήστε τα για το γνήσιο της υπογραφής σας όπου απαιτείται.

  Αν δεν βρείτε κάτι επικοινωνήστε μαζί μας, θα χαρούμε να σας το στείλουμε.

 • Πούλησα πριν απο χρόνια το αυτοκίνητο μου σε κάποιο αγοραστή. Αυτός όμως παρότι του έδωσα εξουσιοδότηση για να το μεταβιβάσει στο όνομα του δεν το έκανε ποτέ με συνέπεια η ΔΟΥ να χρεώνει ακόμα εμένα με  τα τέλη κυκλοφορίας.
  Τι μπορώ να κάνω ;      

  Το Υπουργείο Οικονομικών με την ΠΟΛ 1133/2015 σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε στο αστυνομικό τμήμα μια «δήλωση μη μεταβίβασης οχήματος».
  Με τη σχετική βεβαίωση που θα σας προμηθεύσει η Αστυνομία μπορείτε μετά να υποβάλετε στη ΔΟΥ σας αίτηση θέσης σε αναγκαστική ακινησία του κατά περίπτωση επιβατικού αυτοκινήτου.
  Έτσι γλιτώνετε πλέον από τη υποχρέωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και μάλιστα αναδρομικά από την ημερομηνία συντέλεσης του συμβάντος όπως αυτή θα προκύπτει από τη σχετική βεβαίωση.
  Μπορεί να μην είναι ολοκληρωμένη λύση αλλά σίγουρα είναι στη σωστή κατεύθυνση και δίκαια απαλλάσσει τους πρώην ιδιοκτήτες από το μεγάλο άγχος πληρωμής τελών κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο που δεν κατέχουν πλέον !